Companie

Grupul Vitalia, actor important in domeniul gestiunii deseurilor din Romania, cu o experienta de peste 18 ani in acest sector de activitate, are ca principal obiectiv de a da o noua viata materialelor existente in deseurile municipale si industriale in beneficiul mediului inconjurator, al colectivitatilor locale si al societilor partenere.

  • In anul 2001 a inceput constructia primei celule de depozitare a deseurilor menajere si asimilabile la Boldesti Scaeni, in judetul Prahova, acesta fiind primul depozit ecologic din Romania construit in cadrul unui Parteneriat Public Privat.
  • Societatea a fost preluata in anul 2006 de catre grupul francez VEOLIA, lider mondial in domeniul gestiunii deseurilor, urmandu-si dezvoltarea organica in judetul Prahova.
  • In anul 2010 isi schimba denumirea din Veolia in VITALIA prin retragerea partenerului francez din cadrul actionariatului societatii.
  • Depozitul ecologic de la Boldesti Scaeni este inclus in Planul de Dezvoltare pe Termen Lung al judetului Prahova si devine Depozit Judetean in anul 2011 continuandu-si ulterior dezvoltarea prin constructia celulelor de depozitare 4, 5 si 6, lucrari pentru captarea biogazului, marirea capacitatii statiei de epurare.
  • In anul 2012 are loc participarea la licitatia pentru atribuirea contractului de concesiune privind delegarea serviciului public de management si operare a Centrului Integrat al Deseurilor Tarpiu (CMID), judet Bistrita Nasaud si castigarea licitatiei urmata de semnarea contractului cu Consiliul Judetean Bistrita in anul 2013.
  • Incepand cu anul 2013 filiala societatii Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deseurilor Bistrita Nasaud opereaza CMID Tarpiu, ce include celula de depozitare, statia de sortare a deseurilor de ambalaje cu o capacitatede 13.000 de tone/an si o statie de compostare cu o capacitate de 12.000 de tone/an.
  • Vitalia Salubritate Prahova face parte din cadrul grupului din anul 2011 si are ca obiect de activitate gestionarea si tratarea deseurilor industriale nepericuloase