Constructie depozite ecologic

Pe langa primele doua celule existente in cadrul Depozitului ecologic de la Boldesti Scaeni, incepand cu anul 2007 Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deseurilor a construit inca  4 celule de depozitare pentru deseuri menajere si asimilabile.

Solul si panza freatica a fost protejata prin aplicarea unei izolatii multistrat pe toata suprafata celulei si instalarea unui sistem de canalizare care colecteaza apele pluviale intr-un bazin impermeabil pentru a fi epurate.

Sistemul de izolatie consta din:

  • izolatie minerala naturala , argila
  • plapuma bentonitica, Bentofix
  • geomembrana HDPE
  • geotextil
  • pietris 16/32

Celulele inchise se vor acoperi cu 2 m de sol vegetal si se vor inierba pentru integrarea terenului in peisajul natural.

Ca urmare a proceselor naturale de descompunere anaeroba a materiei organice din deseurile din corpul deponeului are loc producerea de biogaz care este captat prin puturi de la diverse adancimi, extractia gazului realizandu-se prin absorbtie. Puturile de captare sunt conectate prin statiile de reglare biogaz la conducta de colectare principala din care gazul dupa filtrare si separarea condesnsului este neutralizat prin ardere si ulterior transformat in energie electrica. Astfel biogazul este transformat prin cogenerare in energie electrica si energie termica.