Vitalia Grup

Firmele componente

Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL

Compania operează două depozite de deșeuri municipale și asimilabile, în județele Prahova și Bistrița-Năsăud.

Înființat în 2001, depozitul de la Boldești-Scăeni a fost primul depozit ecologic de deșeuri din România, fiind realizat, proiectat și construit la actualele standarde ale Uniunii Europene din domeniul managementului deșeurilor.

În 2011 depozitul de la Boldești-Scăeni a devenit Depozitul Județean Prahova și în prezent deservește aproximativ 500.000 de locuitori.

Din 2013 compania Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor gestionează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Tărpiu, județul Bistrița-Năsăud. În urma câștigării licitației pentru desemnarea operatorului, compania noastră a preluat până în 2033 operarea:

  • depozitului de deșeuri menajere și asimilabile cu suprafața de 11,2 hectare;
  • a stației de sortare cu capacitatea de 13.000 tone/an;
  • a stației de compostare cu capacitatea de 12.000 tone/an;
  • a stației de epurare.
 

Din 2014 depozitul de la Boldești-Scăeni include o instalație de valorificare energetică a biogazului rezultat din deșeuri, iar din 2023 rampa ecologică de aici este prevăzută cu o instalație mobilă de reducere a mirosurilor.

 

Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor deține licență ANRSC Clasa 1 și certificări ISO 9001, ISO 14001 și OHSAS 18001

Vitalia Salubritate Prahova SRL

Compania deține și operează Depozitul de deșeuri industriale nepericuloase din Băicoi, județul Prahova.

 

Depozitul de deșeuri industriale nepericuloase din Băicoi este compus din 3 celule de depozitare, primele 2 fiind parțial acoperite. În incinta depozitului, a fost instalat în 2022 un sistem care îmbunătățește calitatea aerului din întreaga zonă, iar în 2023, odată cu darea în folosință a celulei cu numărul 3 de depozitare, o stație de epurare va intra în funcțiune pentru tratarea levigatului produs.

 

Vitalia Salubritate Prahova deține certificări ISO 9001, ISO 14001 și ISO 45001.

Eficiența sistemului de odorizare a determinat grupul Vitalia să achiziționeze și pentru depozitul de la Boldești-Scăeni o instalație similară, care este mobilă și poate fi oferită spre testare companiilor interesate de diminuarea impactului olfactiv al activității lor.

Vitalia Colectare Prahova SRL

Este compania care oferă agenților economici soluții de colectare, transport și depozitare pentru toate tipurile de deșeuri comerciale și industriale nepericuloase, inclusiv cele provenite din construcții și demolări.