Comunicat de presă 4 ianuarie 2024

Vitalia: Fostul Rosal, lipsă crasă de seriozitate în relația cu cetățenii care le achită serviciile

După ce în decembrie anul trecut, autorităţile din judeţul Prahova au intervenit in extremis pentru a debloca situația depozitării deșeurilor menajere din mai multe localități prahovene, începutul anului readuce în prim plan criza locală declanșată de cei de la United West Solution (fostul Rosal).

Compania Vitalia, operatorul rampei ecologice de deșeuri nepericuloase Boldești-Scăeni, anunță ca situația din decembrie, în care compania UWS nu mai avea dreptul legal de a depozita deșeuri menajere la respectiva rampă, revine după ce fosta Rosal nu și-a achitat datoriile către operator. Drept urmare, începând din 4 ianuarie, Vitalia a blocat din nou accesul la depozitare pentru cei de la UWS.

După compromisul acceptat de Vitalia în decembrie pentru cetățenii acestor localități, iată că acest operator continuă să arate o lipsă crasă de seriozitate în relația cu cei care le achită serviciile”, au declarat reprezentanții Vitalia Servicii pentru Mediu.

Totodată, Vitalia a subliniat în decembrie că, pe fondul istoricului de rău platnic al UWS în ultimii zece ani – are acumulate creanțe neîncasate de peste 6 milioane lei de la grupul de firme Rosal-UWS-SWO-Blue Planet, a înaintat încă din octombrie celor de la fostul Rosal un contract de prestări servicii de depozitare a deșeurilor menajere cu plata în avans a cantităților estimate a fi depozitate sau cu prezentarea unei scrisori de garanție bancară. De spus și că din sumele datorate, peste 60% reprezintă taxe către bugetul de stat – TVA și contribuție pentru economia circulară. Precizăm și că în prezent, U.W.S SRL – fostă Rosal are conturile blocate, având în curs mai multe dosare de exec utare silită.

Cu o experiență de peste 18 ani în industria gestiunii deșeurilor, Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor a devenit un actor important al acestui sector de activitate din România.

Prin operațiunile eficiente și specializate, Vitalia Servicii Pentru Mediu Tratarea Deșeurilor demonstrează angajamentul societății de a contribui la crearea unui mediu mai curat și sustenabil în întreaga țară.